Rybářský rozcestník

Ryba v alobalu

Na tento recept můžeme použít jak sladkovodní, tak mořské ryby. Osvědčil se ze sladkovodních druhů pstruh, lín, okoun, naporcovaný kapr, candát a štika, z mořských je pak takto upravená výborná treska, makrela, sleď, losos. My jsme vyzkoušeli makrely.

1 náročnost
40 minut
Ryba v alobalu
  • 4 ks ryby (makrely, sledě, pstruha, okouna ...)
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks citronu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • alobal na zabalení
  • Příprava

    1. Vykuchané makrely, nebo jiné mořské, nebo i sladkovodní ryby zbavíme hlavy, ocasu, podélně rozřízneme
    2. Filety položíme na alobal, poklademe nakrájeným česnekem, kolečky cibule, přidáme kolečka citronu, posypeme nasekanou petrželkou, ochutíme, kmínem, solí, pepřem, nakonec na vše položíme plátky másla
    3. Alobal přehneme, zatočíme, v létě pečeme na grilu, v zimě v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20-25 minut podle velikosti porcí.

    Doporučení

    Jako přílohu zvolíme pečené nebo vařené brambory, někomu, chutná takto upravená ryba samotná, nebo s pečivem či chlebem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….