Na tuku, cibulce a feferonce pokladené porce kapra, okořeněné, potřené hořčicí, podlité vodou, podušené doměkka, servírovaní spolu s omáčkou dochucenou citronovou šťávou.
2 náročnost
50 minut
Kapr na karí koření po indicku
1000 g kapra
60 g tuku
2 lžíce plnotučné hořčice
2 ks středně velké cibule
1 ks feferonky
citronová šťáva
karí koření
zázvor
kmín
voda
sůl
Příprava
Na drobno nakrájenou cibuli a feferonku krátce orestujeme na tuku
Porce kapra osolíme, okořeníme kmínem, zázvorem a karí kořením, potřeme hořčicí, položíme na cibulku s feferonkou, pak porce ryby mírně podlijeme teplou vodou
Zvolna, pod pokličkou, dusíme doměkka
Hotové porce kapra opatrně vyndáme, základ dochutíme citronovou šťávou, nejlépe ihned podáváme.
Doporučení
Podáváme například s vařenou rýží.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jeden ze skvělých receptů studené kuchyně na filety z karpa obalené v ochucené mouce, opečené na oleji a pak marinované v pikantním nálevu z octa, cukru, mrkve, koření …
Jde o takovou nouzovku u vody, kdy chybí tělu kofein, ale na horkou kávu, v těch vedrech, není ani pomyšlení. Pokud nemáme led, jde spíše o studenou než ledovou kávu, ale i tak osvěží a pěkně nakopne!
Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.