Podušené maso z kapra ochucené citronovou šťávou, pomleté, promíchané s dalšími surovinami, zapečené v troubě pěkně dozlatova. Nákyp servírovaný například s vařenými nebo šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.
2 náročnost
60 minut
Kapří nákyp
Rozpis na 2-3 porce:
300 g kapřího masa bez kostí a kůže
120 g mražené zeleniny
40 g másla
30 g hladké mouky
4 lžíce strouhanky
0,4 l mléka
2 ks vejce
zelená petrželka
citronová šťáva
máslo
voda
pepř
sůl
Příprava
Vykostěné maso z kapra osolíme, vložíme do vhodného hrnce, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme trochou vody a zvolna, tak 10-15 minut podusíme
Měkké, důkladně okapané maso, umeleme na masovém strojku
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, podlijeme ji studeným mlékem a za stálého míchání uvaříme bešamel
Do husté bešamelové omáčky přidáme umleté rybí maso, na jemno pokrájenou zelenou petrželku a na drobné kostičky pokrájenou rozmrazenou zeleninu, přidáme část strouhanky, vaječné žloutky, osolíme a okořeníme pepřem
Nakonec do směsi vmícháme ušlehané vaječné bílky
Směs nalijeme do zapékací misky vymazané máslem a vysypané strouhankou
Pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C 30-40 minut.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….