Odleželé, okořeněné a citronovou šťávou a česnekem dochucené podkovy z kapra, upečené v troubě obložené chřestem a další zeleninou, podlité bílým vínem.
2 náročnost
30 minut
+ doba odležení
Kapr na chřestu
1 kg podkovy z kapra
300 g bílého chřestu
4 ks stroužky česneku
1 ks červené papriky
1 ks cibule
1 dl bílého vína
citronová šťáva
tymián
máslo
kmín
pepř
sůl
Příprava
Podkovy kapra potřeme lehce utřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme a necháme 30 minut odležet
Bílý chřest oloupeme, odstraníme dřevnatý zaschlý stonek, nakrájíme na 10 cm špalíčky
Kousky římského nebo ledového salátu ochucené zálivkou, servírované doplněné o cherry rajčátka a kousky uzené makrely. Salát servírovaný ozdobený nastrouhaným sýrem, okořeněný grilovacím kořením, servírovaný samotný, nebo s pečivem.
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….