Rybářský rozcestník

Pečené rybí prsty s lehkým bramborovým salátem

Ryba potřená rozpušrěným máslem, obalená ve strouhance, grilovaná dozlatova a podávaná s bramborovým salátem.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g bělomasé ryby (pangasius, halibut, světlá treska, candát, makrela ...)
  • 600 g brambor
  • 300 g majonézy
  • 140 g strouhanky z bílého pečiva
  • 50 g másla
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • máslo na vymazání plechu
  • skrojky citronu
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané, překrojené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a necháme zchladnout
    2. Majonézu smícháme s na drobno nasekanou pažitkou, opatrně vmícháme do brambor a dáme stranou
    3. Očištěnou rybu nakrájíme na prsty, osolíme, potřeme částí rozpuštěného másla a obalíme ve strouhance
    4. Vložíme do lehce vymazaného plechu a pečeme pod rozpáleným grilem asi 3-4 minuty, pak obrátíme, potřeme zbylým máslem a grilujeme další 4 minuty dozlatova
    5. Podáváme s připraveným salátem a skrojky citronu.

    Doporučení

    Rybu opečeme těsně před podáváním.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….