Rybářský rozcestník

Kapr v pivní máslové marinádě

Na několika místech naříznutý filet z kapra naložený do marinády, potom upečený v troubě pěkně dozaltova.

2 náročnost
30 minut
+ doba marinování  
Kapr v pivní máslové marinádě
KaprKapr
  • 1/2 ks kapra (filet, lze však rozkrájet i na podkovy)
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 200 ml černého piva (používám Svijany nebo Kozla)
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžičky sladké červené papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 3 ks rozmačkané stroužky česneku
  • 1 ks malá cibule na jemno nakrájené
  • špetka chilli vloček
  • rozmarýn
  • petrželka
  • libeček
  • Příprava

    1. Filet kapra na několika místech nařízneme, dostatečně osolíme z obou stran a vložíme do pekáčku
    2. Z uvedených surovin smícháme marinádu a nalijeme ji přes rybu
    3. Necháme min. 1 hodinu marinovat a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak 15 až 20 minut. Jednoduché a chutné 🙂

    Poznámka

    Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….