Vyzkoušený recept, mírně pozměněný, na chutné rybí burgery podle receptu pana Pohlreicha.
2 náročnost
30 minut
+ doba odležení
Lososový burger podle Pohlreicha
cca 300 g lososa (nejlépe ocasní část)
2 ks šalotky (já použila bílé části 3 jarních cibulek)
2 ks toasty bez kůrky
1 ks bílek
čerstvá bazalka (dostatečné množství)
pepř
sůl
Na studenou bazalkovou omáčku:
1 kelímek zakysané smetany
1 hrst čertsvé bazalky
1 ks stroužek česneku
1 lžička limetkové šťávy
trochu kůry z lemetky
pepř
sůl
Příprava
Lososa zbavíme kůže a tuku a pokrájíme na malé kostičky, přidáme najemno nakrájenou cibulku, natrhanou bazalku, na malé kostičky nakrájené tousty, sůl a pepř
Bílek trochu našleháme a vmícháme do směsi, dáme na chvíli do lednice
Mezitím připravíme bazalkovou omáčku; (pan Pohlreich dělal z majonézy, já použila zakysanou smetanu) do smetany vmícháme čerstvou bazalku, šťávu a kůru z limetky, osolíme, opepříme a přidáme jeden utřený stroužek česneku
Na pánvi rozpálíme olej, ze směsi si utvoříme burgery, ty opečeme z obou stran cca 3 minuty.
Čerstvě vykuchaní a ke kuchyňskému zpracování připravení líni, v mouce obalení, kmínem a solí ochucení, upečení v troubě na másle, nakonec zapečení pod cibulovou peřinkou.
Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.
Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…