Rybářský rozcestník

Vařený humr

Základní recept na úpravu humra vařením.

2 náročnost
35 minut
Vařený humr
  • 1 ks humra
  • 1 ks menší cibule
  • 1 dcl octa
  • 1,5 l vody
  • několik kuliček pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Živého humra okartáčujeme ve studené vodě, dáme do vařící vody s přísadou soli, octa, cibule a pepře, chvilku ho přidržíme vařečkou pod vodou a vaříme asi půl hodiny
    2. Uvařeného humra podélně rozkrojíme, odstraníme vnitřnosti a maso opatrně vyndáme
    3. Klepeta ukroutíme, odstřihneme z nich vrchní skořápku a vyndáme obnažené maso
    4. Potom rozsekneme články spojující klepeta s krunýřem a také z nich vyndáme maso
    5. Všechno maso nakrájíme na kousky a dále zpracováváme dle příslušných receptur.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….