Rybářský rozcestník

Ústřice dušené, zapékané

Takto upravené ústřice podáváme jako lahůdku.

2 náročnost
15 minut
Ústřice dušené, zapékané
  • čerstvé ústřice
  • bešamelová omáčka
  • nastrouhaný parmazán
  • máslo na vymazání pánve
  • pestřec (lanýž)
  • sůl
  • Příprava

    1. Ústřice otevřeme a lastury s ústřicemi i s ústřicovou vodou narovnáme do pekáče, vložíme do předehřáté horké trouby (170 °C) a ve vlastní vodě je krátce podusíme (ztužíme)
    2. Potom lastury s ústřicemi vyjmeme a ústřicové vousy odstraníme
    3. Do hlubších lastur dáme po lžíci bešamelové omáčky, na ní položíme očištěné ústřice s plátkem lanýže (pestřece) a zakryjeme je bešamelovou omáčkou
    4. Povrch posypeme nastrouhaným parmazánem, pokapeme rozpuštěným máslem, urovnáme na plech a v horké troubě na povrchu rychle zapečeme
    5. Podáváme jako lahůdku.

    Doporučení

    Příloha: Topinky, sýrové tyčinky nebo měsíčky z lístkového těsta.

    Poznámka

    Příprava bešamelové omáčky viz: Bešamelová omáčka.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.