Rybářský rozcestník

Plody moře se špagetami

Plody moře orestované s česnekem a rajčaty, zalité vínem, zakapané citronovou šťávou, dušené doměkka, smíchané s uvařenými špagetami, ochucené vegetou.

2 náročnost
35 minut
  • 500 g mražených plodů moře
  • 500 g špaget
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vegety
  • 1 lžička soli
  • 2 ks stroužků česneku
  • 2 ks větších rajčat
  • 1/2 ks citronu
  • snítka čerstvé petrželky
  • snítka čerstvé bazalky
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Špagety dáme do vroucí osolené vody a uvaříme tak zvaně al dente neboli na skus, pak je scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat
    2. Oloupaný, nadrobno nasekaný česnek i opláchnutá, na kostičky nakrájená rajčata krátce orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme rozmražené mořské plody, opět vše orestujeme, zalijeme vínem, zakapeme citronovou šťávou a pod pokličkou dusíme doměkka
    3. Pak přisypeme nadrobno nasekanou bazalku s petrželkou, promícháme, do směsi zlehka vmícháme uvařené špagety a ochutíme vegetou
    4. Špagety rozdělíme na talíře, ozdobíme kouskem zelené petrželky a ihned podáváme.

    Doporučení

    Před podáváním můžeme špagety posypat strouhaným parmazánem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….