Rybářský rozcestník

Dušené okouní filety

Okouní filety povařené s pórkem a kořením, podávané s omáčkou, zdobené bylinkami a plátky citronu.

2 náročnost
50 minut
  • 4-8 ks okouních filet
  • 2 ks hřebíčků
  • 1 kg čerstvého pórku
  • 1 lžička celého bílého pepře
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • voda
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 2 lžičky celého černého pepře
  • 2 lžičky kremžské hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 l mléka
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • plátky z 1/2 citronu
  • snítky kopru
  • petržel
  • Příprava

    1. Očištěný pórek omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka, dáme do hrnce, vaříme asi v 1/2 litru osolené vody 15 minut a potom z vývaru pečlivě sebereme pěnu
    2. Přidáme pepř, hořčičná semínka, hřebíčky, vložíme opláchnuté pod tekoucí vodou okouní filety a vše vaříme na mírném ohni asi 10 minut, poté dušenou rybu opatrně vyjmeme a dáme na teplé místo
    3. Do hlubší pánve na rozehřáté máslo přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, přilijeme mléko, necháme asi 5 minut vařit a na závěr omáčku ochutíme kremžskou hořčicí, solí a kuličkami pepře
    4. Okouní filety podáváme s pórkem, omáčkou a dušenou rýží, ozdobené plátky citronu a bylinkami.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….