Rybářský rozcestník

Ryby pečené po rumunsku

Rybí maso zalité dopředu připravenou, orestovanou zeleninou, zapečené v troubě.

2 náročnost
50 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce jakékoliv tužší bílé ryby
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 2-3 ks rajčat
  • 120 g fazolek
  • 120 g mrkve
  • 1,5 dl vody
  • 1,5 dl šery (cherry)
  • 2 lžíce uvařeného hrášku
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 ks cibule
  • mletý pepř
  • petrželka
  • kmín
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce ryb osolíme a dáme do kastrolku vymaštěného olejem
    2. Na rozpáleném oleji zpěním drobně nakrájenou cibuli, přidáme fazolky nakrájené na nudličky, mrkev nakrájenou na kostičky a vše osmahneme
    3. Potom přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky, hrášek, přebrané, propláchnuté rozinky, drobně nakrájený česnek a petrželku, kmín, mletý pepř, sůl a zalijeme vínem i vodou
    4. Vše rozmícháme a nalijeme na rybu
    5. Pečeme nejdříve pod pokličkou při teplotě kolem 200 °C, dopečeme odkryté.

    Doporučení

    Tento pokrm můžeme připravit z kapra, okouna, lína, cejna a nebo také z rybího filé.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….