Rybářský rozcestník

Štičí pudink

Směs ze štičího masa, žampiónů, vajec, smetany, hrášku …. , vařená ve vodní lázni.

2 náročnost
70 minut
  • 600 g očistěné štiky
  • 100 g žampiónů
  • 40 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 1,5 dl mléka
  • 1 dl smetany
  • 3 ks vajec
  • 1 ks citrónu
  • 2 lžíce hrášku
  • máslo na vymaštění formy
  • muškátový květ
  • strouhanka
  • sůl
  • Příprava

    1. Ze štiky stáhneme kůži, odstraníme kosti a maso na jemno umeleme
    2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme v hustý bešamel
    3. Vmícháme do něj mleté štičí maso, žloutky, muškátový květ, sůl a smetanu
    4. Nakonec přidáme hrášek, žampióny nakrájené na kostičky, citrónovou šťávu, tuhý sníh z bílků a vše lehce promícháme
    5. Těsto vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané pudinkové formy plníme ji jen do tří čtvrtin), přiklopíme vymaštěnou pokličkou a vaříme ve vodní lázni 50 minut
    6. Pudinkovou formu z vodní lázně vyndáme, necháme ji 5 minut stát, potom otevřeme a pudink rozkrojíme na porce.

    Doporučení

    Příloha: Rajčatová omáčka.

    Poznámka

    Příprava jíšky viz. Jíška.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.