Rybářský rozcestník

Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu

V alobalové nádobce upevněné na klacku lze připravit mnoho chutným pokrmů, jako rybí filé, rajčata, houby či vejce natvrdo, ale také uvařit horký čaj či skvělou voňavou kávu.

Provizorní nádobu na vaření nad ohněm si můžeme připravit z kusu větve a alobalu. Kvalitní pevný alobal přes sebe přehneme lesklou stranou dovnitř a vytvoříme obdélník o velikosti asi 44×50 cm, vytvarujeme misku, tu naplníme ingrediencemi, co budeme chtít vařit a pak ji nahoře uzavřeme tak, aby vznikl sáček s cípem dlouhým 3-4 cm. Cíp zploštíme, ohneme jej na stranu a zasuneme do rozštípnutého konce větve dlouhé asi 2 m a silné tak 2-2,5 cm, rozštípnutý konec by měl být v délce 10-12 cm.

Dále je to již jednoduché, sáček umístíme nad přímý oheň a pokrm nebo nápoj vaříme podle běžných receptů, nebo podle návodů šitých na míru právě pro takový způsob vaření.

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….