Rybářský rozcestník

Pečený kapr po maďarsku

Ochucené porce kapra pečené spolu se slaninou, vařenými bramborami, rajčaty, cibulí a paprikou.

2 náročnost
45 minut
  • 1 kg kapra bez hlavy
  • 300 g vařených brambor
  • 100 g slaniny
  • 40-50 g másla
  • 2 ks zelené papriky
  • 2 ks cibule
  • 2 ks rajčat
  • 1 dl smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • Příprava

    1. Z kapra stáhneme kůži, rozdělíme na porce, každou porci na povrchu několikrát nařízneme, osolíme a posypeme mletou paprikou
    2. Slaninu nakrájíme na plátky, každý plátek po jedné straně několikrát nakrojíme a dáme do zářezů v rybích porcích tak, aby nakrájená strana plátků vyčnívala
    3. Do zapékací mísy vymazané máslem naskládáme uvařené, na plátky nakrájené brambory a na ně položíme porce kapra
    4. Porce kapra poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými cibulemi, plátky rajčat a očištěnými na proužky nakrájenými paprikami
    5. Pokapeme rozpuštěným máslem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C 10 minut, pak vše polijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a dopečeme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.