Rybářský rozcestník

Jeseter po maďarsku

Dušené kousky jesetera, zalité citrónovo-smetanovou omáčkou.

2 náročnost
40 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 4 ks porce jesetera připravené ma kuchyňské zpracování
  • 1 ks žloutku
  • 2 dl kysané smetany
  • citrónová šťáva
  • mletá paprika
  • vývar
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou doměkka
    2. Dušené porce ryb přeložíme na nahřáté talíře, do šťávy nalijeme smetanu rozkvedlanou se žloutkem, solí, citrónovou šťávou a za stálého míchání přivedeme téměř k varu, pak procedíme
    3. Omáčku nalijeme na ryby a podáváme.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvým chlebem. V Maďarsku je typická příloha pro tento pokrm – Tarhoně, Tarhoně II.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit kapra nebo makrely.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.