Rybářský rozcestník

Candát na žampionech

Candát upečený na másle, servírovaný podlitý smetanovou omáčkou.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 600-800 g očistěného candáta
  • 100 g žampiónů
  • 50 g másla
  • 1 dl kysané smetany
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Candáta nakrájíme na 4 porce, uděláme v nich malé zářezy, do nichž dáme malé klínky žampionů a porce osolíme
    2. Vložíme je do pekáčku vymaštěného máslem, poklademe kousky másla a za častého podlévání horkou vodou upečeme(při teplotě 190-200 °C doměkka
    3. Porce vyjmeme, do šťávy nalijeme rozkvedlanou smetanu, přivedeme k varu, osolíme, okyselíme a přecedíme do omáčníku.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory nebo rýže a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….