Rybářský rozcestník

Brodet po kotorsku

Kousky ryb podušené v rajčatové omáčce. Recept z Chorvatska. Na tento recept lze použít jak ryby mořské, tak sladkovodní.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g makrel (nebo jiných druhů ryb, i sladkovodních)
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks rajčat
  • 3 ks cibule
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Cibuli nakrájenou na plátky zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme jemně nakrájený česnek, hladkou mouku a připravíme světlou jíšku
    2. Zalijeme ji vínem a dvěma decilitry vody, rozšleháme, přidáme na plátky nakrájená rajčata, bobkový list a dusíme 20 minut
    3. Omáčku prolisujeme, přidáme ryby pokrájené na kousky, mletý pepř, sůl a dusíme je, až změknou.

    Doporučení

    Příloha: Můžeme podávat s vařenými listy mangoldu, přelitými horkým olejem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….