Rybářský rozcestník

Pikantní rybí karbanátky

K přípravě lze použít sladkovodní i mořské ryb. Základ pokrmu tvoří vykostěné filety rybího masa, přičemž svalové kůstky se rozemelou. V receptu na fotografii je použit vykostěný kapr.

2 náročnost
50 minut
+ 1 hodina odležení  
Pikantní rybí karbanátky
Pikantní
  • 500 g filetů z kapra nebo jiné vhodné ryby
  • 250 g uvařené rýže
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 ks cibule
  • 1-2 ks vejce
  • červená paprika
  • strouhanka
  • worchestr
  • tabasco
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Příprava

    1. Rybí filety rozemeleme na masovém strojku
    2. Přidáme uvařenou rýží, osmaženou cibulku, nasekanou petrželku, ochutíme pár kapkami tabasca, worchestru, červenou paprikou, pepřem, a solí, důkladně promícháme, směs necháme 1 hodinu odležet
    3. Přidáme vejce, promícháme a zahustíme podle potřeby strouhankou
    4. Z proleželé směsi vytvarujeme karbanátky, ty obalíme ve strouhance a smažíme na oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaší.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….