Rybářský rozcestník

Alsaský kapr

Porce kapra proložené máslem, zakryté slaninou, pečené v troubě, během pečení několikrát přelité bílým vínem a šťávou z výpeku.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks (cca 600 g) porce kapra
  • 120 g slaniny
  • 80 g másla
  • 2 dcl bílého vína
  • sůl
  • Příprava

    1. Do pekáčku vložíme osolené porce kapra a celé je zakryjeme slaninou, mezi porce vložíme plátky másla
    2. V předem vyhřáté troubě na 190-200 °C pečeme 10 minut, pak přilijeme část vína, vytvořenou šťávou porce ryby přeléváme (slaninu sundáme z masa, ale necháme ji v pekáčku)
    3. Po dalších 5 minutách dolijeme zbytek vína, opět jednotlivé porce přelijeme šťávou z výpeku, za dalších 5 minut maso opět přelijeme a tak pokračujeme, doku maso nebude pěkně zlatavé
    4. Na talířích kapra zalijeme vonnou šťávou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….