Rybářský rozcestník

Krevety v pálivé omáčce

Recept z pořadu „VIP Prosteno“ od pana Pavla Vítka na pikantní předkrm z Barmy.

1 náročnost
15 minut
Krevety v pálivé omáčce
  • 12 kusů vařených oloupaných krevet
  • 2 ks nahrubo nakrájené cibule
  • 2 ks čerstvé feferonky
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého chilli
  • limetky na ozdobu
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, rajský protlak, mletý koriandr, kurkumu, chilli prášek, nasekané feferonky zbavené jadřinců, čerstvý koriandr, citronovou šťávu a sůl, vložíme do mixéru a mixujeme asi 1 minutu, pokud bude umixovaná hmota příliš hustá, rozředíme ji trochou vody
    2. V hluboké pánvi s okrouhlým dnem nebo v pánvi wok zahřejeme olej, slabě snížíme teplotu a přidáme rozmixovanou směs, restujeme 3–5 minut, nebo do mírného zhoustnutí omáčky
    3. V této fázi přidáme krevety a za stálého míchání je rychle opečeme při zdroji tepla zapnutém na střední teplotu
    4. Jakmile je pokrm dobře prohřátý, rozdělíme ho na jednotlivé porce, ozdobíme zbytkem čerstvého koriandru a čtvrtkou limetky, ihned podáváme.

    Poznámka

    Recept na vařené krevety najdete zde: krevety vařené.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….