Rybářský rozcestník

Garnáti v kokosové omáčce

Maso z garnátů povařené v kokosové omáčce, servírované s rýží.

2 náročnost
30 minut
  • 750 g syrových garnátů (langust)
  • 500 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
  • 1-2 lžičky sambal oelek
  • 1 lžička mleté kurkumi
  • 1 lžička kari koření
  • 1 ks cibule
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Garnáty vyloupeme (po odstranění skořápek z ocasního krunýře vyjmeme maso a odstraníme střívko tak, jako u raků)
    2. Na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme veškeré koření, zamícháme a nakonec přimíchám kořenící pastu, asi 5 minut vše povaříme
    3. V této fázi nalijeme kokosové mléko, omáčku osolíme, vložíme připravené garnáty a vaříme 10-12 minut
    4. Pokrm nejlépe ihned podáváme s vařenou rýží.

    Doporučení

    Více o garnátech nejdete zde: Krevety, garnely a garnáti.

    Recept na sambal olek najdete zde: sambal oelek.

    Poznámka

    Sambal oelek (Ulek) – Pikantní kořenící pasta z povařených a pak umixovaných chilli papriček, soli, (cukru) a citronové šťávy.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.