500-700 g vykuchaných karasů, cejnů... bez hlav a ocasů
150 g majonézy
2 lžíce nasekané pažitky
4 ks vejce
2 ks větší sladkokyselé okurky
mletý černý pepř
worchestr
sůl
zelenina na ozdobu
Příprava
- Rybí maso uvaříme v mírně osolené vodě, vaříme na mírném plameni 20 minut.
- Uvařené maso necháme vychladnout, odstraníme kůži a větší kosti s páteří, vidličkou maso roztrháme na menší kousky a odstraníme drobné kůstky.
- V míse promícháme rybí maso s nakrájenou cibulí, kostičkami vajec, kyselé okurky a nasekanou pažitkou.
- Pomazánku spojíme majonézou a ochutíme worchestrem a pepřem, osolíme.
- Mažeme na čerstvé pečivo.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek