Rybářský rozcestník

Sumec s kaparovou omáčkou

Kaparová omáčka, připravená podle tohoto receptu, se skvěle hodí i k jiným druhům sladkovodních nebo i mořských ryb, ovšem právě sumčí maso s ní chutná úžasně!

2 náročnost
20 minut
+ doba odpočinutí masa  
sumecsumecsumec
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy sumce po 150-200 g
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžíce kapary
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1/2 lžičky solamylu
  • podle chuti vinný ocet
  • špetka kurkumy
  • citronová šťáva
  • mletý bílý pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce sumce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout.
    2. Podkovy osušíme a opečeme z obou stran na směsi oleje a másla 1:1 do zlatova a odložíme na teplé místo.
    3. Šťávu po pečení vypneme, necháme trochu vychladnout a přidáme k ní smetanu, kterou jsme rozmíchali se solamylem, vše promícháme. Přidáme nasekanou pažitku, celé kapary, špetku kurkumy, aby omáčka dostala žlutou barvu. Omáčku dochutíme podle chuti, vinným octem, bílým pepřem a solí.
    4. Porce ryby položíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text foto D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.