Osmažené placičky z nasekané ryby a brambor, s pikantní hořčicí, cibulí a bylinkami. Podávané s domácí omáčkou vyrobenou z majonézy, kaparů, červené cibule a ostrého kečupu.
1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Filety nakrájíme na kousky a umeleme na strojku, přidáme k nastrouhaným bramborům
3. Ke směsi přidáme nakrájenou cibuli, hořčici, podle chuti bazalku, tymián, pepř, sůl a vejce
4. Směs důkladně promícháme, je-li řídká, zahustíme strouhankou
5. Dáme do lednice na hodinu rozležet
6. Ze směsi vytvarujeme placičky, obalíme ve strouhance a pečeme na rozpáleném oleji do zlatova z obou stran
7. K placičkám podáváme ostrou omáčku, kterou rozšleháme z uvedených surovin.
K přípravě můžeme použít vykostěné maso jak sladkovodních, tak mořských ryb – my použili filety z tresky.