Rybářský rozcestník

Caldeirada – portugalský rybí guláš

Jednoduchý, pikantní přitom velice chutný pokrm z pánve, kde můžeme použít mořské i sladkovodní ryby. Jedna z variant receptu na caldeiradu.

2 náročnost
45 minut
calderaidacalderaidacalderaidacalderaida
  • 400 g brambor
  • 300 g filetů z tresky (candáta, sumce, nebo např. kapra)
  • 100 g zelených fazolek
  • 100 g mušlí
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks cibule
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks červená paprika
  • 2 dl bílého vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • černý mletý pepř
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji v pánvi podusíme na kolečka nakrájenou cibuli.
    2. Přidáme na kolečka nakrájené brambory, rajčata, česnek, proužky papriky, nakrájené fazolky, podlijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme, až brambory začínají být měkké.
    3. Na podušené brambory se zeleninou naskládáme kousky ryb, přidáme mušle. Přiklopíme pokličkou, dusíme ještě 10 minut, až všechny suroviny jsou měkké.
    4. Pokrm dochutíme solí, pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

    Doporučení

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….