Rybářský rozcestník

Zapečená treska s majonézou

Úprava tresky ze skandinávské kuchyně. Podobně lze zapéct i filety ze sladkovodních ryb.

2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina odležení masa  
zapečenázapečenázapečenázapečená
  • 500 g filetů z tresky
  • 100 g majonézy
  • 1 ks větší cibule
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme uležet.
    2. V mezičase na oleji osmažíme dozlatova na oleji nakrájenou cibuli.
    3. Filety osušíme, narovnáme do zapékací misky, poklademe osmaženou cibulkou a potřeme majonézou.
    4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut, potom posypeme strouhankou, pečeme dalších 5 minut.
    5. Upečené filety posypeme nasekanou petrželkou, podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….