Rybářský rozcestník

Rybí soté

Soté (čti sauté) v překladu z francouzštiny znamená ,,minutka“ Tento recept je na kousky rybího masa, které se rychle osmaží na malém množství tuku a kombinují, v tomto případě se zeleninou.

2 náročnost
20 minut
rybírybírybí
  • 400 g filetů z candáta nebo sumce
  • 150 g menších žampionů
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks červená cibule
  • 1/2 ks pórku
  • citronová šťáva
  • koření na ryby
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou papriku, cibuli, kolečka pórku, přepůlené žampiony, osolíme, opepříme, restujeme 3 minuty.
    2. Přidáme na kostky nakrájené kousky rybího masa, které posypeme kořením na ryby, rybí maso restujeme další 3 minuty.
    3. Na závěr pokrm zastříkneme citronovou šťávou.

    Doporučení

    Podáváme například s pečenými brambory a zeleninovým salátem. Podle tohoto receptu lze připravit i některé ryby mořské, například tresky.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….