Sušené polévky se dají koupit, ale výrobci dnes nevědí, co by si za ně řekli, proto v zimních měsících, při čekání na první jarní výpravu, si můžete vyrobit vlastní sušenou stravu, v tomto případě zeleninovou polévku s houbami, která vám bude určitě chutnat a nebude vás přitom stát hříšné peníze.
Použití:
Porci polévky nasypeme do kastrůlku, či jiné vhodné nádoby, nalijeme 250-350 ml vody, přivedeme k varu, vaříme 10-15 minut, občas vše zamícháme. Ochutnáme, případně dosolíme a můžeme se do polévky pustit.
Kdo se chce více zasytit, může do sáčku k surovinám přidat rychlé těstoviny, nebo polévku nastavit tzv. ťamanskými instantníma nudlemi. K polévce je skvělé přikusovat pečivo. Pokud vám zbylo jen gumové pečivo, lze ho nakrájet na kostičky a nechat na slunci proschnout, získáte tak krutonky, které se také k polévce hodí.
Pokud jste si v létě neusušili a neumleli houbový prášek, můžete použít zmrzlé houby z mrazáku, které necháte povolit a pak je usušíte spolu se zeleninou.