300 g filetů z tresky
200 g zelených fazolek
1 ks petržel
1 ks mrkev
1 ks cibule
1/4 ks celeru
4 lžíce hrášku
citronová šťáva
plátky citronu
máslo
kmín
pepř
sůl
Příprava
- Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odpočinout.
- V mezičase nakrájíme celer na nudličky, mrkev a petržel na kolečka, cibuli na kostičky.
- Filety osušíme, na másle opečeme z každé strany minutu, odložíme stranou.
- Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. K cibuli přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, fazolky, hrášek, promícháme, osolíme, opepříme, na zeleninu rozložíme filety tresky, ochutíme drceným kmínem.
- Přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme 15 minut.
- Na talíř rozložíme podušenou zeleninu, na zeleninu položíme filety z tresky, ozdobíme citronem a podáváme.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek