2 náročnost
20 minut
+ doba odpočinutí 30 minut
Rozpis na 4 porce:
4 ks sledi
2 ks stroužky česneku
hladká mouka
máslo
citron
sůl
Příprava
- Vykuchané ryby opláchneme a odstraníme hlavu, také ocasní ploutev. Podélně rozřízneme na 2 filety, odstraníme páteř s kůstkami a odřízneme hřbetní a prsní ploutvičky.
- Připravené filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 30 minut odpočinout.
- Filety osušíme, potřeme drceným česnekem, obalíme v hladké mouce.
- Smažíme, na rozehřátém másle, dozlatova, z každé strany 1-2 minuty.
- Na talíři jednotlivé porce ozdobíme kolečkem citronu.
Doporučení
Podáváme s vařenými brambory, bramborovým salátem nebo chlebem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek