2 náročnost
30 minut
+ doba odležení masa
Rozpis na 2 porce:
2 ks podkovy ze sumce (kus 150-200 g)
8 ks menších oloupaných rajčat
2-3 ks stroužky česneku
barevný drcený pepř
citronová šťáva
hladká mouka
olivový olej
tymián
máslo
sůl
Příprava
- Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme odležet.
- Podkovy osušíme, lehce poprášíme hladkou moukou.
- V pánvi rozehřejeme máslo, s olivovým olejem v poměru 1:1.
- Podkovy opečeme z obou stran 1 minutu. Přidáme na plátky nakrájená oloupaná rajčata, plátky česneku, okořeníme tymiánem, dusíme pod pokličkou 10-12 minut.
- Podkovy přendáme na talíř, přelijeme šťávou, okořeníme barevným pepřem, podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek