Rybářský rozcestník

Sumec na rajčatech

Rychlá příprava podkov ze sumce. Pokrm s vůní tymiánu, česneku a chutí čerstvých rajčat.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení masa  
sumecsumecsumecsumec
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy ze sumce (kus 150-200 g)
  • 8 ks menších oloupaných rajčat
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • barevný drcený pepř
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • tymián
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme odležet.
    2. Podkovy osušíme, lehce poprášíme hladkou moukou.
    3. V pánvi rozehřejeme máslo, s olivovým olejem v poměru 1:1.
    4. Podkovy opečeme z obou stran 1 minutu. Přidáme na plátky nakrájená oloupaná rajčata, plátky česneku, okořeníme tymiánem, dusíme pod pokličkou 10-12 minut.
    5. Podkovy přendáme na talíř, přelijeme šťávou, okořeníme barevným pepřem, podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….