Rybářský rozcestník

Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

Foto_JestrabiceFoto_Sterkac_Zajeci2Fishsurfing_logo2

Ubytování na sportovních vodách

Podle rybářské sociální sítě Fishsurfing je velmi oblíbeným místem soukromý rybářský revír v Jestřabicích. Tato šestihektarová plocha s hloubkou až 7 metrů nabízí bohaté zarybnění, včetně trofejních ryb, možnost lovu až na tři pruty a pro děti do 10 let v doprovodu dospělého tu nabízí prut zdarma. Ubytování je zde možné přímo u vody nebo v apartmánu nad rybářským srubem.

Mezi další sportovní vody, které patří podle Fishsurfingu mezi nejnavštěvovanější, lze zařadit místo s názvem Štěrkáč Zaječí. To nabízí až 14 hektarů plochy se zarybněním kaprů, amurů, štik, sumců, jeseterů i vyzy velké. V areálu kromě ubytování v chatkách nabízí také občerstvení, samostatné toalety, sprchy a parkování.

Camping na svazových vodách

Pro milovníky klasiky v podobě autokempů tu máme dva tipy. Prvním je Autocamp Wilsonka na Dalešické přehradě o rozloze 480 hektarů, který je zasazen do překrásné přírody a nabízí ubytování v chatkách, karavanech, obytných vozech i stanech. Samozřejmostí je sociální zařízení. V dalším autokempu podél Luhačovické přehrady, pak nabízí navíc i půjčovnu lodí, šlapadel a paddleboardů. Celá rodina si může přijít na své a rybáři si mohou užít kapří osádku téměř bez bílé ryby, až s 21kilovými úlovky.

Posledním tipem od největší rybářské sociální sítě je Osada Zrůbek, která leží na pravém břehu Vltavy mezi nádržemi Slapy a Kamýk. Kromě rybaření zde návštěvníky láká také možnost výletů na kole, pešky ale i loďkou. Přespat pak můžete v nově zrekonstruovaných chatkách.

Zaujaly vás vybrané tipy? Další zajímavá česká i evropská místa naleznete přímo na sociální síti Fishsurfing, v sekci mapy. Ta je zdarma a kromě propojení s rybářskou komunitou nabízí i různé funkce, které se na cestách za lovem budou hodit. Jednou z nich je právě unikátní mapa státních a soukromých revírů a ubytování po celé Evropě.

Poznámka redakce:

Fishsurfing je rybářská sociální síť, která je ke stažení jako aplikace pro Android, iOS a zároveň dostupná na webových stránkách (www.fishsurfing.com). Momentálně má téměř jeden milion stažení, a kromě propojení rybářské komunity napříč Evropou nabízí také spoustu užitečných funkcí. Ta hlavní je unikátní mapa státních a soukromých revírů, doplněná o možnosti ubytování u vody či služby lokálních rybářských průvodců. Dále zde uživatelé mohou naleznout galerii úlovků, autorský obsah v podobě článků a nově i rybářský bazar. Aplikace je zdarma a ke stažení zde:

Nejčtenější články

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

Územní kolo Zlaté udice 2024

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a místní organizace Stříbro pořádají ve dnech 31. května až 2. června 2024 Územní kolo rybářské soutěže mládeže ZLATÁ UDICE 2024…