Rybářský rozcestník

Fritovaní trumani

Zatím, co jedni je nenávidí, druzí se naučili s nimi u vody žít. Když jsou tak hladoví a berou nástrahu ostatním rybám, proč toho nevyužít, několik si jich nenachytat a pak opéci ponořené v horkém oleji téměř dokřupava? Ano, to je nápad! Jde totiž o úžasnou pochoutku, kterou si můžete připravit přímo u vody.

2 náročnost
60 minut
fritovanífritovanífritovaní
  • trumani (sumečci američtí), více kusů
  • sůl dle potřeby
  • (mouka)
  • kmín
  • pepř
  • větší množství oleje
  • Příprava

    1. Trumany vykucháme, nasolíme zevnitř i z venku a necháme nejméně 30 minut odležet, pak z kůže díky soli půjde sliz pěkně dolů.
    2. Opláchneme je, opět osolíme, okmínujeme a hodíme je do většího množství rozpáleného oleje, opékáme – fritujeme pěkně dozlatova a částečně dokřupava.
    3. Vytáhneme je z oleje, položíme na papírový ubrousek a pak se můžeme směle do nich pustit, maso mají výtečné!

    Doporučení

    Stačí rozpálený rošt grilu, na ten položíme hrnec s olejem, oleje dáme tolik, aby byli trumani úplně potopení, když je budeme fritovat. Ještě lépe se pak budou opékat, pokud použijeme mouku, do které je obalíme. Tu můžeme ještě promíchat s trochou červené mleté papriky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….