Rybářský rozcestník

Sumec na cibuli a česneku

Jedna z možností, jak tepelně upravit maso ze sumce. Jde o odleželé podkovy sumce zbavené páteřní kosti, okořeněné, obalené v hladké mouce, orestované, potom podušené, mírně podlité vodou, spolu s cibulí a česnekem. Jde o výtečnou dobrotu!

2 náročnost
80 minut
sumecsumecsumec
  • 2 ks podkovy ze sumce (300-400 g)
  • 2 ks cibule
  • 6 ks stroužků česneku
  • sladká červená paprika
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • pažitka
  • máslo
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy rozpůlíme a vyjmeme páteřní kost, vzniknou nám 2 pruhy masa. Kůži neodstraňujeme, aby maso drželo pohromadě, jinak by se nám rozpadnulo.
    2. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odležet.
    3. Maso osušíme, posypeme červenou paprikou, drceným kmínem, obalíme v hladké mouce.
    4. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme porce ryby, opečeme rychle ze všech stran, ztlumíme oheň, přidáme nakrájenou cibuli na proužky, plátky česneku, podlijeme troškou vody, pod pokličkou dusíme 15 minut, během dušení 1-2 krát otočíme.
    5. Na závěr posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….