Rybářský rozcestník

Marinovaní slanečci se zázvorem a křenem

Úprava čerstvých či mražených slanečků podle receptu ze švédské kuchyně. Jde o slanečky marinované v láku spolu s hořčičnými semínky, dále kousky cibule, mrkve, křenu a zázvoru.

2 náročnost
40 minut
MarinovaníMarinovaní
  • 400-500 g (2 ks) velcí slanečci
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks kousek zázvoru
  • 1 ks kousek křenu
  • 1 ks mrkve
  • Na marinádu:
  • 1 dl vinného octa
  • 1 dl vody
  • 2 lžíce cukru
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 ks kuličky nového koření
  • Příprava

    1. Slanečky rozřízneme podélně od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, uřízneme ocasy a hlavy, těla podélně rozřízneme a na 12 hodin je namočíme do studené vody.
    2. Druhý den vymáčené slanečky důkladně osušíme a pak nakrájíme na 2 cm řezy.
    3. V míse promícháme řezy s nakrájenými plátky cibule, nudličkami mrkve, plátky křenu a zázvoru, hořčičným semínkem.
    4. Z uvedených surovin uvaříme marinádu a necháme vychladnout.
    5. Slanečky se zeleninou naskládáme do sklenice a zalijeme studenou marinádou a uložíme do lednice. Ke konzumaci jsou slanečky vhodné už za 12 hodin.

    Poznámka

    Text i foto: D.Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.