600-800 g amura (půlky nebo filety s kůží)
150 g anglické slaniny
3-4 ks stroužky česneku
2 ks mrkve
1 ks petržele
1 ks kedlubna
1 ks cibule
1/2 ks pórku
1/4 ks celeru
koření na ryby
(vegeta)
máslo
voda
pepř
sůl
Příprava
- Kůži filet z amura na několika místech nakrojíme, vetřeme prolisovaný česnek, osolíme, posypeme kořením na ryby.
- Očištěnou kořenovou zeleninu a kedlubnu nakrájíme na větší kousky, cibuli a pórek na kolečka, anglickou slaninu na kostičky, pak připravené suroviny přendáme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, dochutíme kořením.
- Na vrstvu zeleniny se slaninou rozložíme filety kůží nahoru, na filety poklademe plátky másla, podlijeme troškou vody.
- Zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 30 minut, pak odklopíme, dopečeme dozlatova, pěkně na barvu.