Rybářský rozcestník

Pečený amur na zelenině

Půlky nebo filety amura s kůží upečené v troubě na kořenové zelenině doplněné o pórek, kedlubnu, anglickou slaninu a česnek.

2 náročnost
50 minut
PečenýPečenýPečený
  • 600-800 g amura (půlky nebo filety s kůží)
  • 150 g anglické slaniny
  • 3-4 ks stroužky česneku
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 1 ks kedlubna
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks pórku
  • 1/4 ks celeru
  • koření na ryby
  • (vegeta)
  • máslo
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Kůži filet z amura na několika místech nakrojíme, vetřeme prolisovaný česnek, osolíme, posypeme kořením na ryby.
    2. Očištěnou kořenovou zeleninu a kedlubnu nakrájíme na větší kousky, cibuli a pórek na kolečka, anglickou slaninu na kostičky, pak připravené suroviny přendáme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, dochutíme kořením.
    3. Na vrstvu zeleniny se slaninou rozložíme filety kůží nahoru, na filety poklademe plátky másla, podlijeme troškou vody.
    4. Zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 30 minut, pak odklopíme, dopečeme dozlatova, pěkně na barvu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….