Rozpis na 4 porce:
4 ks porce kapra
1 ks cibule
100 g slaniny
2 dl černého piva
1 lžička worchestru
hladká mouka
špetka cukru
sádlo
kmín
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, okmínujeme, obalíme v hladké mouce, na sádle opečeme do zlatova z obou stran, odložíme na teplé místo.
- Do šťávy v pánvi přidáme nudličky slaniny, cibule, krátce orestujeme a podlijeme černým pivem. Šťávu v pánvi zredukujeme na polovinu (necháme vyvařit) přidáme porce kapra, zaprášíme šťávu lehce moukou, povaříme 2 minuty.
- Na závěr dochutíme cukrem, solí a worchestrem.
- Porce kapra na talíři přelijeme šťávou, ozdobíme kousky chilli papričky a podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek