Rybářský rozcestník

Cejn na cibuli a slanině

Cejn není mezi rybáři moc oblíbený pro velké množství svalových kůstek. Maso má ale chutné, kdo má trpělivost s kostičkami, rád si na něm pochutná například podle tohoto osvědčeného receptu.

2 náročnost
25 minut
cejncejncejn
  • 4 ks porce cejna po150-200 g
  • 2 ks větší cibule
  • 100 g slaniny
  • petrželka
  • máslo
  • citron
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce cejna osolíme, okmínujeme, kůži nařízneme na 3-4 místech, vložíme do zářezů proužky slaniny.
    2. Rybu rozložíme na plech, posypeme proužky cibule, zbytky slaniny, poklademe plátky másla, vložíme do vyhřáté trouby.
    3. Pečeme 15 minut při 180 °C, občas přelijeme šťávou.
    4. Upečeného cejna opepříme, položíme na každou porci kolečko citronu, ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….