Rybářský rozcestník

Losos gorbuša s černou čočkou beluga

Ryby skvěle chutnají s čočkou nebo čočkovým salátem. V tomto receptu pak zrna černé čočky připomínají kaviár této ryby. Jinak kdo neví, beluga je anglický název pro vyzu velkou.

2 náročnost
30 minut
+ hodina odležení filet  
lososlososlosos
  • 500 g filetů lososa gorbuša
  • 300 g černé čočky beluga
  • pár koleček mrkve
  • balzamikový ocet
  • drcený kmín
  • olivový olej
  • citron
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • zelenina na ozdobu
  • Příprava

    1. Filety z gorbuši přepůlíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
    2. V pánvi zahřejeme olivový olej, který smícháme s máslem, v poměru 1:1 necháme rozpustit, vložíme pár koleček mrkve, aby se nám filety nepřichytily, gorbuša se prodává bez kůže. Rybu posypeme jemně drceným kmínem, pečeme z každé strany 5 minut.
    3. Uvaříme černou čočku, scedíme, přidáme pár vloček másla, ochutíme balzamikový octem, solí a pepřem.
    4. Čočku rozprostřeme na talíře, na čočku položíme filety lososa, přidáme kolečko citronu a ozdobíme zeleninou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….