Rybářský rozcestník

Předmáčení boilies

Předmáčením boilies před samotným lovem docílíme rychlejší šíření pachové stopy z lovného místa do širokého okolí. Takzvané nastartované boilies je skvělé především při krátkých vycházkách k vodě, ale hodně zkušených rybářů předmáčení boilies používá i při delších výpravách.

máčené-nastartovanémáčené-nastartovanémáčené-nastartovanémáčené-nastartovanénastartovane-boilies1

Proč předmáčet?

Ať už ve vodě nebo v páře vařené boilies má silnější skořápku, tedy vrstvu, která tvoří takový obal boilies. Ten se rozpouští podstatně pomaleji, než střed samotného boilie. A to je důvod, proč tzv. nastartovat boilies dříve, než ho hodíme do vody.

Jak nastartovat boilies?

Po příchodu k vodě prostě boilies určené k zakrmení namočíme vodou z revíru. Všechny koule musí být potopené. Necháme máčet nejméně 1 hodinu, ale klidně i o něco déle. Dost záleží na druhu boilies a jejich poločasu rozpadu. Vodu slijeme, lopatkou můžeme boilies promíchat, případně do něj ještě zamíchat nějakou jemnější složku, například krmítkovou směs, která se nalepí na koule a ještě více je zatraktivní. Předmáčeným boilies pak zakrmíme lovné místo.

Nejlepší je voda přímo z revíru….

TIP: Podobně můžeme nastartovat tvrdší zakrmovací pelety ale pozor, pelety mívají rychlejší poločas rozpadu než koule, tak ať to nepřeženete.

Text i foto: Jiří Langer, šéfredaktor webu

Další článek k tématu:

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….