Rybářský rozcestník

Treska á la Trondheim II.

Recept z norské kuchyně. Tímto způsobem lze připravit jakoukoliv rybu, tedy jak mořskou, tak sladkovodní.

2 náročnost
35 minut
treskatreskatreska
  • 500 g filetů z tresky
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks mrkev
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce petrželky
  • citronová šťáva
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupanou mrkev a celer nastrouháme na hrubším struhadle, pažitku, petrželku, cibuli nakrájíme nadrobno.
    2. Zeleninu orestujeme na másle, osolíme, opepříme.
    3. Máslem vytřený pekáček poklademe filety ryby, které pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme.
    4. Filety přikryjeme zeleninovou směsí, posypeme strouhankou, pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….