Rybářský rozcestník

Sleď s rajčatovou omáčkou

Recept ze švédské kuchyně, kde jsou sledi velmi oblíbení. Jde o špalíky sleďů zapečené v troubě posypané nakrájenými rajčaty a proužky cibule, přelité ochuceným rajským protlakem.

2 náročnost
40 minut
sleďsleď
  • 4 ks sledi
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 6 lžic rajského protlaku
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • petrželka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Sleďům odřízneme hlavy, ocasy, vyřízneme páteř, nakrájíme na 2-3 cm špalíčky.
    2. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky.
    3. Špalíčky sleďů narovnáme do pekáčku, posypeme nakrájenými rajčaty, proužky cibule. Protlak ochutíme octem, cukrem, solí, pepřem, nalijeme na ryby.
    4. Pekáček vložíme do trouby a pečeme 20 minut.
    5. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem nebo pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.