Rybářský rozcestník

Kapr na pivu II.

Porce kapra potřené česnekem a pokapané citronovou šťávou, odležené, pak opečené na pánvi poprášené moukou, nakonec podušené podlité pivem a dochucené kečupem spolu s proužky cibule a plátky česneku.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
kaprkapr
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 dl světlého piva
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • černý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, potřeme česnekem, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odpočinout.
    2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme porce kapra, které lehce poprášíme moukou, opečeme zprudka z obou stran.
    3. Porce kapra odložíme stranou, do šťávy po pečení přidáme proužky cibule, plátky česneku, zalijeme pivem, přidáme rajský protlak, kapra vložíme zpět, přiklopíme, dusíme na mírném plameni 10 minut.
    4. Hotové porce kapra přelijeme šťávou, podáváme například s vyslaněnými brambory.

    Doporučení

    Vyslaněné brambory – menší uvařené brambory, obalíme plátky slaniny, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme až slanina začne zlátnout a pouštět tuk. Podrobný recept zde: Vyslaněné brambory

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.