Rybářský rozcestník

Candát na rozmarýnu

Filety z candáta potřené utřeným česnekem posypané rozmarýnem, pokladené plátky másla, upečené v troubě dozlatova dochucené barevným pepřem.

2 náročnost
30 minut
candátcandátcandát
  • 800 g filetů z candáta (4 porce)
  • 2 ks stroužky česneku
  • čerstvý nebo sušený rozmarýn
  • barevný pepř mletý
  • citronová šťáva
  • máslo
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet.
    2. Rybu osušíme, narovnáme na plech, jemně potřeme utřeným česnekem, posypeme rozmarýnem, poklademe plátky másla.
    3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme15 minut, během pečení, přeléváme šťávou.
    4. Candáta okořeníme mletým barevným pepřem.
    5. Jednotlivé porce ozdobíme kolečkem citronu, podáváme s pečenými brambory a tatarskou omáčkou.

    Doporučení

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….