Rybářský rozcestník

Karas na másle a česneku

Karas má chutné maso, možná lepší než kapr, nesmí být však chycen v příliš bahnité a stojaté vodě, maso má pak bahnitou příchuť. Kusy o délce 35-40 cm jsou pro tepelné zpracování nejlepší.

2 náročnost
45 minut
karasKarasKaras
  • 1000 g naporcovaných očištěných karasů
  • nasekaná petrželka
  • česnek
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce karase osolíme, necháme 20 minut odpočinout.
    2. Porce ryb osušíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kmínem. Narovnáme do pekáče, poklademe kousky másla, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme 15 minut.
    3. Upečené porce ryb posypeme nasekanou petrželkou. Skvěle k tomu chutná čerstvý chléb, chlazené pivo.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i další druhy bílých ryb, např. kapr, cejn, plotice, perlín, tloušť.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….