750 g chapadel z chobotnice
4 ks rajčata
2 ks stroužky česneku
2 ks cibule
1 ks červená paprika
1 ks cuketa
1 dl olivový olej
1 dl vinný ocet
1 lžíce citronová šťáva
1 lžička pasty sambal (chilli pasta)
bobkový list
sůl
Příprava
- Chapadla z chobotnice zalijeme vodou, přidáme vinný ocet, bobkový list, osolíme, vaříme 1 hodinu, aby chapadla změknula.
- Uvařená chapadla nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády, kterou uděláme z olivového oleje pasty sambal, drceného česneku a citronové šťávy, necháme marinovat nejméně 30 minut.
- Marinovanou chobotnici vložíme do grilovací misky, přidáme nakrájenou zeleninu, grilujeme 15 minut. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou.
Poznámka
Text i foto: Dalibor Marounek