Rybářský rozcestník

Grilovaná chobotnice se zeleninou

Uvařená chapadla chobotnice marinovaná, nakonec ugrilovaná spolu se zeleninou v grilovací misce pod grilem v troubě nebo i na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
80 minut
grilovanágrilovaná
  • 750 g chapadel z chobotnice
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cuketa
  • 1 dl olivový olej
  • 1 dl vinný ocet
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžička pasty sambal (chilli pasta)
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Chapadla z chobotnice zalijeme vodou, přidáme vinný ocet, bobkový list, osolíme, vaříme 1 hodinu, aby chapadla změknula.
    2. Uvařená chapadla nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády, kterou uděláme z olivového oleje pasty sambal, drceného česneku a citronové šťávy, necháme marinovat nejméně 30 minut.
    3. Marinovanou chobotnici vložíme do grilovací misky, přidáme nakrájenou zeleninu, grilujeme 15 minut. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….