Rozpis na 4 porce:
2 ks větší pstruzi
1 ks menší cibule
1 ks stonek řapíkatého celeru 1 ks menší cibule
300 g kořenové zeleniny
200 g čočky Beluga
40 g másla
500 ml zeleninového vývaru
redukce z balzamikového octa
černý pepř
máta
olej
sůl
Příprava
- Čočku dáme vařit na mírném plamenu do zeleninového vývaru lehce osoleného. Mezitím si nakrájíme řapíkatý celer a kořenovou zeleninu na kostičky a do zlatova opékáme v hrnci. Poté přidáme cibuli najemno nakrájenou.
- S orestovanou zeleninou promícháme uvařenou čočkou. Zalijeme 1 dl zbylého vývaru. Přidáme 20 g másla a dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Nakonec přidáme nasekanou mátu.
- Pstruha zbavíme šupin, připravíme z něj čtyři filety bez kosti. Rozpálíme pánev nalijeme dvě lžíce oleje a pečeme na kůži cca 2 minuty. Přidáme zbytek másla, filety otočíme a vypneme sporák.
- Filety necháme ještě minutu odležet na pánvi. Porce pstruha servírujeme na lůžku z čočkového ragú.
Poznámka
Zdroj: www.akademiekvality.cz