Rybářský rozcestník

Kapr se žampiony upečený v alobalových miskách

Z alobalu připravené mističky, v nich v troubě upečené porce kapra nejprve obalené v mouce a pak opečené na oleji, při zapékání překryté směsí cibule a žampionů, zakápnuté bílým vínem a citronovou šťávou.

2 náročnost
60 minut
  • 1 ks naporcovaného kapra připraveného pro kuchyňské zpracování
  • 1-2 ks cibule
  • 3-4 ks stroužky česneku
  • 120-140 g žampionů
  • 100-120 ml bílého vína
  • 4 lžíce másla + máslo na orestování hub a cibule
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • hladká mouka na obalení
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Ostatní:
  • alobal
  • Příprava

    1. Vykuchaného, hlavy a ploutví zbaveného kapra naporcujeme (nakrájíme na podkovy nebo silnější filety, jak kdo má rád), jednotlivé kusy potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, okořeníme pepřem, obalíme v mouce.
    2. Žampiony opláchneme pod tekoucí studenou vodou, důkladně okapaná nakrájíme na plátky nebo rozčtvrtíme, oloupané cibule nakrájíme na kolečka.
    3. Ve větším množství oleje porce kapra zprudka opečeme, z obou stran, pěkně dozlatova, pak porce ryby udržujeme v teple.
    4. Na másle na pánvi zprudka orestujeme cibuli spolu se žampiony.
    5. Z alobalu vytvoříme jednotlivé misky, do každé položíme jednu porci kapra, na jednotlivé porce ryby rozložíme směs žampionů a cibule, zakápneme citronovou šťávou a trochou vína.
    6. Balíčky dáme na plech, ten vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 35-40 minut, ke konci jednotlivé porce poklademe plátky másla a krátce, ale zprudka zapečeme pod grilem.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….