1 ks naporcovaného kapra připraveného pro kuchyňské zpracování
1-2 ks cibule
3-4 ks stroužky česneku
120-140 g žampionů
100-120 ml bílého vína
4 lžíce másla + máslo na orestování hub a cibule
2 lžíce citronové šťávy
hladká mouka na obalení
pepř
olej
sůl
Ostatní:
alobal
Příprava
- Vykuchaného, hlavy a ploutví zbaveného kapra naporcujeme (nakrájíme na podkovy nebo silnější filety, jak kdo má rád), jednotlivé kusy potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, okořeníme pepřem, obalíme v mouce.
- Žampiony opláchneme pod tekoucí studenou vodou, důkladně okapaná nakrájíme na plátky nebo rozčtvrtíme, oloupané cibule nakrájíme na kolečka.
- Ve větším množství oleje porce kapra zprudka opečeme, z obou stran, pěkně dozlatova, pak porce ryby udržujeme v teple.
- Na másle na pánvi zprudka orestujeme cibuli spolu se žampiony.
- Z alobalu vytvoříme jednotlivé misky, do každé položíme jednu porci kapra, na jednotlivé porce ryby rozložíme směs žampionů a cibule, zakápneme citronovou šťávou a trochou vína.
- Balíčky dáme na plech, ten vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 35-40 minut, ke konci jednotlivé porce poklademe plátky másla a krátce, ale zprudka zapečeme pod grilem.