Rybářský rozcestník

Kapr se žampiony upečený v alobalových miskách

Z alobalu připravené mističky, v nich v troubě upečené porce kapra nejprve obalené v mouce a pak opečené na oleji, při zapékání překryté směsí cibule a žampionů, zakápnuté bílým vínem a citronovou šťávou.

2 náročnost
60 minut
  • 1 ks naporcovaného kapra připraveného pro kuchyňské zpracování
  • 1-2 ks cibule
  • 3-4 ks stroužky česneku
  • 120-140 g žampionů
  • 100-120 ml bílého vína
  • 4 lžíce másla + máslo na orestování hub a cibule
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • hladká mouka na obalení
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Ostatní:
  • alobal
  • Příprava

    1. Vykuchaného, hlavy a ploutví zbaveného kapra naporcujeme (nakrájíme na podkovy nebo silnější filety, jak kdo má rád), jednotlivé kusy potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, okořeníme pepřem, obalíme v mouce.
    2. Žampiony opláchneme pod tekoucí studenou vodou, důkladně okapaná nakrájíme na plátky nebo rozčtvrtíme, oloupané cibule nakrájíme na kolečka.
    3. Ve větším množství oleje porce kapra zprudka opečeme, z obou stran, pěkně dozlatova, pak porce ryby udržujeme v teple.
    4. Na másle na pánvi zprudka orestujeme cibuli spolu se žampiony.
    5. Z alobalu vytvoříme jednotlivé misky, do každé položíme jednu porci kapra, na jednotlivé porce ryby rozložíme směs žampionů a cibule, zakápneme citronovou šťávou a trochou vína.
    6. Balíčky dáme na plech, ten vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, pečeme 35-40 minut, ke konci jednotlivé porce poklademe plátky másla a krátce, ale zprudka zapečeme pod grilem.

    Nejčtenější články

    Má první rybářská výprava, aneb důkladná domácí příprava

    Ano, je to tu, mám platné rybářské doklady, něco jsem se o rybách naučil a tak konečně mohu k vodě si pěkně zachytat. Ale kam vyrazit? A co si kromě základní rybařiny ještě vzít s sebou? Také znalost místa, kde chci chytat, mě může zajistit úspěšný lov, proto neváhejte a poraďte se se zkušenými rybáři, ti vám rádi poradí, kam vyrazit.

    Co dělat, když přední brzda navijáku nejde utáhnout

    Už se vám někdy stalo, že jste chtěli dotáhnout brzdu navijáku a ono to nešlo? Je to velký průšvih, protože pak nejde ani navinout nahozenou nástrahu ke břehu. Člověk si nějak poradí, ale naviják je s prokluzující brzdou prostě nefunkční. Většinou jde o stržení závitu ve středu krytu brzdy. Co s tím, vyhodit naviják? Ne! Jedno relativně prosté a levné řešení existuje. Lze obrátit mosazný střed.

    Základní dělení rybářských navijáků

    Rozhodně není dobré podcenit samotný výběr navijáku, je to totiž důležitá součást celé rybářské výbavy. Právě kvalitní, dobře zvolený, naviják může velmi zpříjemnit nejen samotné zdolávání ryb, ale i ostatní práci s prutem. A naopak nekvalitní, nebo nevhodně zvolený naviják, dokáže zkazit celý zážitek z rybaření, nebo případně dokonce zapříčinit ztrátu případného úlovku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím