Rybářský rozcestník

Kapr na česneku přelitý smetanovou omáčkou

V troubě na slanině upečený celý kapr naditý plátky mrkve a česneku, servírovaný přelitý smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
50 minut
  • 1 ks kapr
  • 1 ks mrkve
  • 4 ks stroužky česneku
  • 120 g anglické slaniny
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sladká mletá červená paprika
  • čerstvě nasekané listy petrželky
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného kapra bez šupin, ploutví a hlavy důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, pak maso osolíme a okořeníme paprikou a pepřem a to jak z venku, tak zevnitř.
    2. Mrkev očistíme, česnek oloupeme, obojí pak nakrájíme na tenká kolečka.
    3. Na pánvi orestujeme na kostičky pokrájenou slaninu, pak ji i s olejem přelijeme na pekáček, na slaninu položíme kapra, do břicha mu nezapomeneme vložit několik koleček mrkve i česneku.
    4. Zaklopený pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 190-200 °C, pečeme 45-50 minut, během pečení několikrát kapra podlijeme trochou vody a přeléváme výpekem.
    5. Rybu vyjmeme z pekáče, naporcujeme, uchováme v teple, pekáč položíme na zdroj tepla, zahříváme, nalijeme smetanu, krátce obsah pekáčku povaříme.
    6. Jednotlivé porce kapra na talířích servírujeme přelité horkou omáčkou, zdobíme čerstvě nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….